www.vastagbel.hu - Vendégkönyv.

Alább várok minden észrevételt, javaslatot a weboldalakkal kapcsolatban.

Elégedett a szolgáltatásaimmal? Itt jelezheti. Elégedetlen? Jöhet a vizes lepedő, hadd tanuljak belőle.

Észszerű kereteken belül szakmai jellegű kérdésekre is próbálok válaszolni.

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Oct 19, 2017 |
eveduo:
Két dolgot tehet.
1. Ürítés után nem használ tükröt.
2. Vizsgálatra jelentkezik egy sebészet-proktológia rendelésen.
_

Az üzenet feladója: eveduo | Dátum: Oct 19, 2017 |
Tisztelt doktor úr, végbelem már 1 éve piros, néha fájt székelés közben, amikor megláttam kissebb repedéseket láttam a végbelembél, körülbelül 3x vérzett is, ez a fájdalom mára már elmúlt viszont piros maradt az ánuszom, mit tudok tenni ?
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Oct 17, 2017 |
Kedves Chenson!
Kérése túl sok részletkérdést vet fel, melyeket ezen fórumon nem tudunk tisztázni. Talán próbáljuk meg telefonon. Annyit mindenesetre biztosan mondhatok, hogy a panaszt nem okozó végbéltáji fityegők többnyire nem igényelnek műtétet. Az anyajegyek, fibrómák esetleges eltávolításához pedig bőrgyógyász javaslatára van szükségem.
_

Az üzenet feladója: Chenson | Dátum: Oct 17, 2017 |
Kedves Doktor Úr!
Először is, szeretném elmondani, hogy a weblapján keresztül is át jön, hogy mennyire emberséges. Még soha nem találkoztam, olyan orvossal ki Hofit idézve, nemes egyszerűséggel, valóban a betegeknek segít ily módon. (Vendégkönyv, és még a telefont is ön veszi fel:)
A kérdésem az lenne, (pontosan tudom, hogy teljes-körű választ személyesen kaphatok, de külföldről írok és tájékozódni szeretnék)
:-hogy, mennyi időt, és mennyi pénzt venne igénybe az alábbi problémám.
Egy sport baleset miatt kialakult aranyeremmel élek boldogtalanul 20 éve. Nem okoz semmi féle problémát, csak zavar.
Soha nem volt székelési problémám, és egy hasra esés során alakult ki a hirtelen kitüremkedés.
A másik problémám esztétikai, anyajegyek, fibrómák, kb 10-10db, amelyek tuti nincsenek még elrákosodva, csak szintén zavarnak.
A megoldásra szeretnék javaslatot kérni, hogy ön szerint hány napra kell ehhez hazajönnöm, és ha hazai TB ellátásom, nem fedezett, mégis mennyibe kerülne a zavarótényezők megoldása.(Hány napot kellene kórházban töltenem esetlegesen a műtét miatt, amiben a lábadozás is benne van. )
Ha tudna nekem segíteni, akkor nagyon okosan tudnék foglalni ez ügyben időpontot, amelyhez az utazásom is megszervezem)
Előre is köszönöm, hogy ily módon válaszol nekem.
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Oct 16, 2017 |
Kedves Máté!
A tanácsokat kiegészíteném a székelést megelőzően vett 20 perc forró kádfürdővel, és bőséges türelemmel. Mindkettő segíti a relaxációt.
_

Az üzenet feladója: Máté | Dátum: Oct 15, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr,

a segítségét kérném a következőekkel: néhány napja sikerült eljutnom a proktológiára, mivel kb. 2 hete folyamatosan ( 1-2 napos megszakításokkal) erős vérzéssel és fájdalommal jár a székelés és végbél repedést állítottak meg, glicerines kúpot és különböző kenőcsöket, paraffin olajat és laevolac szirupot kaptam. Azonban azóta is folyamatosan fennáll ez a panasz, igyekszem sokat, akár 3 liter fölött inni naponta és rostokban gazdag ételeket enni, de úgy tűnik ezek sem használnak. A kérdésem, hogy meddig tartható ez az állapot, illetve mikor válhat szükségessé a műtét vagy valamilyen más gyógymód?

Köszönöm a segítségét!
üdvözlettel,
Máté
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Oct 13, 2017 |
Kedves István!
Besétál a legközelebbi sebészeti osztályra, és a kezébe nyomja a sztómás nővérnek, vagy főnővérnek. Hálásan elfogadják, és tudják majd mire használni. Ezúton is köszönöm a gesztust.
_

Az üzenet feladója: Hoffer István | Dátum: Oct 13, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!
Túl vagyok a sztómazáráson... megmaradt kb 100 (száz!) darab zsákom. Felajánlottam a háziorvosnak, a Vöröskeresztnek, de senkinek nem kell.
Mi a véleménye, mi a megoldás, hogy ne kelljen kidobni ezt a rengeteg pénzt?
Köszönöm.
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Oct 12, 2017 |
Tisztelt Szabados Úr!
Időpontot telefonos egyeztetés alapján tudok adni. Szűcs Zoltán.
_

Az üzenet feladója: "elektrokontroll" Béla | Dátum: Oct 11, 2017 |
Tisztelt Főorvos Úr!

Szeretnék kérni Öntől egy emésztőrendszerem állapotára és vizsgálatára vonatkozó előzetes konzultációt.

Panaszaim:

- gyakori és tartós puffadás
- székrekedés
- aranyér ((kb. 20 éve)
- diszkomfort érzés
- feltételezett, de nem igazolt IBS

Van néhány előzetes friss vizsgálati lelet: (háziorvosi, nagylabor, hasi áttekintő UH)
melyek nagyjából negatívak és a fenti panaszokkal összefüggésbe hozható érdemi diagnózis semmi!

Szolnokon lakó mobil fizikális állapotú nyugdíjas vagyok, kérek szépen időpontot.

Üdvözlettel: Szabados Béla
_

Az üzenet feladója: Judit | Dátum: Oct 7, 2017 |
Kedves Doktor Úr!
Nagyon köszönöm válaszát, sok felesleges további vizsgálattól mentett meg... :-) Értem, illetve érteni vélem az üzenetet; nekem kell odabenn rendet csinálnom... és nem csak az emésztőrendszerben.
Minden jót kívánok, üdvözlettel:
Sz. Judit
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Oct 7, 2017 |
Kedves Judit!
A funkcionális emésztőszervi betegség minden jellegzetességét leírta. Az ide sorolt számos panaszegyüttesnek (diszpepszia, irritábilis bél szindróma, epeműtét utáni szindróma, funkcionális szorulás, reflux, funkcionális hasmenés, stb.) egyetlen közös tulajdonsága van: orvos nem tud rajta segíteni. A betegtájékoztatók olvasása során talán rá tud jönni, hogy miért nem. Lévén orvos - többet nem tudok segíteni.
_

Az üzenet feladója: Judit | Dátum: Oct 6, 2017 |
Bocsánatot kérek doktor úr, az előbb - bár hosszú levelemből - azt kifelejtettem, hogy 5 éve heliobacterium nálam negatív volt és csak laktózmentes tejterméket fogyasztok, mert egy ideje a laktóztól puffadást és rossz közérzetet érzek. Egyébként a testsúlyom normális, nem vagyok elhízott és gyógyszereket sem szedek. Az emésztésem egyébként nagyon lassú és a székletem általában szorulásos, bár törekszem rá, hogy mindennap legyen. (Erre is szolgált a Kolláth reggeli) Köszönettel: Sz. Judit
_

Az üzenet feladója: Judit | Dátum: Oct 6, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!
Most 58 éves vagyok.Hosszú éveken át volt epekövem - kb.15 év - de mivel semmi panaszt nem okozott, az évenkénti ellenőrzésen túl nem vetettem ki. 5 évvel ezelőtt aztán egy csípős vacsorát követő 3. napon "bezöldültem". Azonnal CRP, majd az azt követő hasnyálmirigygyulladás levonulta után laparoszkópos epeműtét következett. Azóta azonban időnként vannak jobboldali borda alatti fájdalmaim (először azt hittem műtét közben hiba történt, vagy valamit benn felejtettek), bizonyos ételek fogyasztása utáni kellemetlen tünetek. 2 évvel ezelőtt külföldön egy hosszú ideig tartó komoly görcsös panasz és erős gyomorfájdalom, miután zsíros sajttortát fogyasztottam. (A panaszmentes időszakokban egyébként egészségesen táplálkozom, tavaly 1 évig minden reggel Kolláth reggelivel kezdtem a napot és az 1 evőkanál olaj nem okozott problémát.) Természetesen többször voltam kontrollon, a műtét óta eltelt 5 évben készült több UH felvétel, sok vérvétel, gyomortükrözés, béltükrözés és tavaly izotópos epeelvezetési vizsgálat is. Minden negatív, de a panaszok vissza-visszatérnek. Utolsó UH idén márciusban volt, teljesen negatív. Aztán most augusztus végén ettem egy nem jó madártejet vendégségben, (visszautasítani nem akartam). Itthon meghányattam magam, majd másnap este étteremben csipegettem valamit, de undorral. Ezek után nem voltam teljesen jól, szigorú diétát tartottam és elmentem enzimvizsgálatra, mert azt gondoltam enyhe hasnyálmirigy gyulladásom van. Semmi, minden érték jó volt. Majd elutaztunk, szigorú diéta mellett, aztán 5. napon ettem egy nehéz sajt ebédet. Éjjel kicsit rosszul voltam, így ismét meghányattam magam, de aztán hajnalig iszonyú görcsös, sárgás zselés epehányásom volt és vízszerű iszonyatos hasmenésem. Egy korty vizet sem bírtam inni, mert azonnal kihánytam. Reggelre teljesen kiszáradtam, így bementünk kórházba. Először vakbélgyulladásra gyanakodtak, de a vérlelet nem igazolta. Aztán ételt akartak velem etetni, hogy hol fáj... De ahogy megláttam, újra hihetetlen erejű hányás és hasmenés következett. Az ottani UH alapján epekövet láttak, méghozzá nem ott, ahol ki szokott műtét után újulni, hanem, mintha nem vették volna ki itthon az epehólyagot, csak a köveket. Mondtam ez lehetetlen és meg is mutattam a vágásokat és elmondtam a sok és ez év márciusi UH felvételt is. Több napig voltam kinn infúzión, míg végül tökéletes vérképpel kiengedtek azzal, hogy itthon menjek MR-re és műttessem meg magam utána. Az MR megtörtént és negatív. Nem tudom mi ez, mit lehet tenni és enni, mert többször vagyok külföldön és nem szeretnék ott rosszul lenni, viszont kekszen és teán sem lehet hosszan élni. (Lehetséges, hogy a jobbító szándékú 2 alkalommal történő hánytatás is "besegített" a problémának?) Továbbá azt sem szeretném, ha ezek az idővel majd könnyebben vett tünetek egy komolyabb bajt esetleg elfednének.(Időnként refluxom is van, aminek már látszottak nyomai a nyelőcsövemen a gyomortükrözés során.) Mi lenne az Ön tanácsa, javaslata?
Nagyon köszönöm és hálás vagyok, hogy foglalkozik a panaszommal.
Köszönettel: Sz.Judit
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Oct 5, 2017 |
Kedves Tamás!
A vastagbéldaganat idősebb korban sajnos annyira gyakori, hogy még két egyenes ági felmenő betegsége esetén sem kell genetikai örökségtől tartani - ha azok 50 éves kor felett jelentkeztek. Ha mindenképpen bizonyosra akar menni, akkor a fiatalabb megbetegedett életkorát 10 évvel megelőzően érdemes egy szűrő tükrözést vállalni.

Idő hiányában kérem, hogy további kérdésével lehetőleg ne ezen a fórumon keressen, mert a telefon hatékonyabb kommunikációs csatorna.
_

Az üzenet feladója: Tamás | Dátum: Oct 5, 2017 |
Tisztelt Főorvos Úr!
Engem a weboldala meggyőzött, már csak az a kérdés mikor találkozunk!
Én 43 éves fiatalember volnék. Papám (apai) vastagbél rák áldozata lett. Apám most harcol szintén ezzel az ellenséggel. Én tünetmentes vagyok (tavaly voltam székletteszten- nem győzött meg), viszont nagy és fiatal a családom...
Mikortól lenne érdemes találkoznunk egy "betekintés" erejéig?
További kérdéseim az Ön válaszának a függvényében lesznek. Üdvözlettel: Tamás
_

Az üzenet feladója: Hanna | Dátum: Oct 3, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!

Gyors és megnyugtató válaszát hálásan köszönöm.

Tisztelettel: Hanna

_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Oct 3, 2017 |
Kedves Hanna!
Alábbi ajánlás nem a gasztroenterológustól érkezik, hanem szigorúan tudománytalan személyes véleményem.
A baktériumok évmilliárdok óta tudják, hogyan kell túlélni, az ember csak néhány tízezer éve próbálkozik - ezért antibiotikumokkal a baktériumokat nem lehet az emberből kipusztítani, legfeljebb visszaszorítani. Ha magas láz, elesettség, vérmérgezéses tünetek nem kísérik a Clostridium fertőzést, akkor további antibiotikummal nem erőszakoskodnék.
Helyette vegyes, vitamindús (lehetőleg organikus gazdálkodásból származó) zöldség-gyümölcs diétát tartanék, melyet bőséges (családi kisgazdaságból származó) tejtermékkel egészítenék ki. (Sajt, túró, joghurt, iró, kefír, stb.) Ilyen diéta mellett néhány hét alatt felépül a személyre szabott, egészséges bélflóra, ami magától kiszorítja a kártékony törzseket, közöttük a C. difficilét is.
Íme egy hasznos olvasmány:

https://www.libri.hu/konyv/giulia_enders.belugyek.html?gclid=CIOi7fji1NYCFZqCsgodnHAIzA
_

Az üzenet feladója: Hanna | Dátum: Oct 3, 2017 |
Tisztelt Doktor úr!
Helicobacter fertőzés miatt Pantoprazol, Fromilid, Klion és Lactív Plus tablettát szedtem.
A Helicobacter kipusztult,de kúrát követő egy hét elteltével hosszan tartó, erős görcsökkel kísért, bűzös, nyákos székletem volt.
A Hidrasec és probiotikum tabletta szedésével a hasmenésem megszünt. Székletvizsgálatra küldtek.
Az eredmény: Clostridium difficile antigén pozitív. A/B toxin pozitív.
Ezután ismét Klion és probiotikum tablettát kaptam.
Az ismételt Klion kúra után pár nappal újra hasmenésem van, újra bűzös és nyákos a székletem. Görcsök még nem jelentkeztek.
A székletvizsgálatot végző Synlab honlapján olvastam,idézem:
"Ha a bél normál flórája valamilyen okból, leggyakrabban antibiotikum szedése következtében károsodik, a toxintermelő C. difficile nagymértékben elszaporodhat és a toxin termelése fokozódhat."
Nem tudom, hogy mit tegyek. Már félek az antibiotikumoktól. Tíz hónapon belül ez a harmadik kúra.
Kérem! Segítsen!
Válaszát előre köszönöm.
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Oct 3, 2017 |
Imre kérdése elkerülte a figyelmemet, de a kontaminált vékonybél maszlagot illető szkepszisem itt bővebben kifejtem:

http://www.vastagbel.hu/betegtajekoztatok/gasztroenterologia/kontaminalt-vekonybel-szindroma

TF, - mint minden panaszos - számtalan további irányba indulhat. A leggyakoribb következő lépés: egy újabb orvos. Ha ez gasztroenterológus, akkor a következő javaslat valószínűleg a vastagbéltükrözés lesz. Ha pszichiáter, akkor szorongásoldó gyógyszer. Ha ismét nőgyógyász, akkor előbb-utóbb diagnosztikus laparoszkópia.
Amennyiben a kineziológus felé indul, akkor esetleg felderíthetik a görcs forrását. A pszichológussal bizonyosan szóba kerülnek a júliusi események. A jóga útján pránajáma gyakorlatok fognak felmerülni. A mindfulness gyakorlással a befelé fordított figyelem helyett új fókusz keresése lehet a feladat. És így tovább. Hogy konkrétan a kérdezőnek merre lenne érdemes továbblépni, azt természetesen én nem tudhatom.
_

Összes bejegyzés: 2161
(Időrendben) előző oldal >> Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 >>
 

Várom kérdését, észrevételét, megjegyzését!

Az Ön felhasználói neve:

Hozzászólás:

Kérem gépelje be a fenti biztonsági kódot:
_

Az oldal elejére

Vissza a weboldalakhoz.

Vissza a betegtájékoztatókhoz.


Guestbook Powered by GuestFriend