www.vastagbel.hu - Vendégkönyv.

Alább várok minden észrevételt, javaslatot a weboldalakkal kapcsolatban.

Elégedett a szolgáltatásaimmal? Itt jelezheti. Elégedetlen? Jöhet a vizes lepedő, hadd tanuljak belőle.

Észszerű kereteken belül szakmai jellegű kérdésekre is próbálok válaszolni.

Az üzenet feladója: Magdolna | Dátum: Jun 27, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm gyors és megnyugtató válaszát.
Megragadott a weboldalak tartalma, értékrendje,szellemisége, az Ön hívatás iránti elkötelezettsége, alázata,holisztikus szemlélete.
Nagyra becsülöm azért is,mert nem követi a ma divatos irányzatokat, és bátran kiáll az elvei mellett.
Remélem, hogy egyre többen követik a példáját!
Kívánom, hogy gyógyító tevékenységét a legnagyobb elismerés: a betegek hálája és köszönete kísérje!

Tisztelettel: Magdolna
_

Az üzenet feladója: Kacifántoska | Dátum: Jun 26, 2017 |
Kedves Doktor bácsi!

Nem tudom mit csináljak sok féle panaszom van február óta tart elég kacifántos történetem és hosszú ezért nem irok le mindent félek hogy komolyabb a bajom most csak mondok kettőt szédelgés ilyen imbolygásos szédelgés ez már február ota van és most ez a szaros gyomorégés reflux
féle tünet egyszer hánytam is mert nem birtam vissza tartani nyelőcsövemig orromban is éreztem eszt a savas izét bordámnál is fájt fáj hasam is szokott Elég sovány vok és nem tudom mit egyek stb... voltam 1,2hónappal ezelőt kivizsgáláson de ast monták semmi bajom és senki nem hiszi el hogy vmi nincsen rendben egy kérdés gyomorégést vagy refluxot fertőzés parazita okozhat?23éves nő vagyok és félek Mint elmondtam panaszaim nagy részét ami volt van nem írtam le. mindent!
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Jun 26, 2017 |
Jingo: menjen el a tükrözésre, és választ kap a kérdéseire.

Magdolna: ha rendszeresen fogyasztott alkoholt, akkor ideje abbahagyni. Ha nem, akkor felejtse el a leletet, mert nincs semmi jelentősége. Mindkét esetben nyugodtan folytassa a nyaktornát.
_

Az üzenet feladója: Jingo | Dátum: Jun 26, 2017 |
Tisztelt Doktor úr!
Köszönöm szíves válaszát!
Szeretném kérdezni,hogy akkor ez rák?Tényleg fájdalmas a vizsgálat?Azt mondják,hogy elviselhetetlenül fáj.CT vagy MRI nem elég?Van egy nagy,lúdtojás nagyságú hátsó méhfalon lévő miómám.Az is okozhatja?
_

Az üzenet feladója: Magdolna | Dátum: Jun 26, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!

Gyomortükrözésen megállapították, hogy a nyelőcsőben a supracardialis területen számos venectasiás csomó látható.
Kérem, legyen szíves megírni, hogy ez mit jelent?
A mindennap tornám része a nyaktorna is.
Ennek hatására a korábban jelentkező szédülésim megszűntek.
Továbbra is tornászhatok?
Szíves válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Magdolna
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Jun 25, 2017 |
Jingo teendője bevállalni egy vastagbéltükrözést.

Laci teendője felkeresni egy sebészeti szakrendelést (ha időközben tovább nőtt az érzékeny dudor).
_

Az üzenet feladója: Laci | Dátum: Jun 24, 2017 |
Tisztelt Doktor úr. Pár napja a végbél nyílás mellett kicsi dudort vettem észre. Ha megérintem érzékeny. Mi a teendő.? Esetleg elmúlik magától?
_

Az üzenet feladója: Jingo | Dátum: Jun 23, 2017 |
Tisztelt Doktor úr!
47 éves nő vagyok,elég inaktív életet élek.
Még a télen ceruzaszékletet tapasztaltam.El is mentem orvoshoz,azt mondták,nem valószínű,hogy rák.Csak vérvétel történt,más vizsgálat nem.Évekig folytonos hasmenésem volt előzőleg,az orvos annyit mondott,szedjek Lopediumot vagy hasonlót.Mostanában már inkább székrekedésem van,amióta keveset mozgok.Ma világospiros vért tapasztaltam a székletemben.Doktor úr szerint ez rák?Mi a teendőm?
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Jun 1, 2017 |
Kedves Ádám, Ági, és mindenki!
Szabadságon vagyok.
Júni 6-tól kipihenten várok minden megkeresést.
_

Az üzenet feladója: Ádám | Dátum: May 29, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!

40 éves múltam. Vissza-vissza térő megoldatlan foltos hajhullásom van és ettől függetlenül (vagy pont összefüggve?)egy más tünetem: hosszú évek óta gyakori hasmenéses/lágy (napi akár 4-5) székletürítésem. Változatosan és sokat eszem, de nemhogy hízom, de picit fogytam is. Számos vizsgálaton (jellemzően negatív eredmény) túl vagyok. A vastagbéltükrözés még hátravan. Javasolja ön is?
_

Az üzenet feladója: Ági! | Dátum: May 29, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!
Milyen időpontban lehet időpontot kérni? Mivel minden székelésnél véres a széklet.
Válaszát előre is köszönöm! További szép napot!
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: May 25, 2017 |
Kedves Dávid!
A műtét után egy évvel, 20 éves fiatalembernek semmiféle testgyakorlás nem okozhat gondot.
_

Az üzenet feladója: Dávid | Dátum: May 24, 2017 |
Tisztelt Dr. Szűcs Zoltán!

Azért írok doktorúrnak, mert egy kérdést szeretnék feltenni.
Jelenleg 20 éves vagyok. Egy évvel ezelőtt estem át egy Nissen féle fundoplication, illetve egy hiatus hernia rekonstrukciós beavatkozáson, amit laparoszkóposan végeztek. 2 hónappal ezelőtt jártam a szegedi klinikán. Az akkori vizsgálatok (manometria, endoszkópia, pH mérés) nem támasztottak alá reziduális refluxot. Csak a szövettan mutatott "enyhe GERD-re utaló jelet", amit a nyelőcső kp. harmadából vettek. Az lenne a kérdésem, hogy edzeni, sportolni mennyire lehet az egy éve lezajlott antireflux műtét, illetve rekeszizomsérv rekonstrukció után? Tehát az nem okoz gondot, ha például elkezdek hasizom gyakorlatokat végezni, illetve súlyokkal edzeni?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel,
Dávid
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: May 24, 2017 |
Kedves Ilona!
A 4 mm-es epehólyag-polyp biztosan nem okoz panaszt. Esetleges nyombélfekély felmerülhet, ezért érdemes lenne 3-4 hétig savkötő gyógyszert szednie. Amennyiben panaszai nem szűnnek, egy gyomortükrözés valószínűleg "kijár" önnek.
_

Az üzenet feladója: Ilona | Dátum: May 24, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!
Kb. 1 hónapja volt az első panaszon a jobb oldalon a bordák alatt feszítő érzést érzek időközönként, voltam a háziorvosomnál elküldött laborba és hasi ultrahangra. Azt mondta a labor semmi különöset nem mutat.A hasi ultrahangon az alábbi olvasható: A mérs. telt cholecystaban 4mm átmérőjű típusos hangárnyékot nem adó reflectabilis képlet látható, a leírt képlet polypnak is megfelelhet. A cholelithiasis irányában observatio. Annyit mondott, hogy ez nem igazán okozhat problémát, diétázzak és ha újra érzem a feszítő érzést vegyek be Nos-pa Fortét. Ma éjszaka ismét rosszul voltam étkezés után 7 órával (nem tudom ez tényleg az epe miatt van-e). Az lenne a kérdésem, hogy várjak amíg komolyabb probléma kialakul vagy inkább keressem fel Önt egy kivizsgálásra?
Előre is köszönöm válaszát.
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: May 18, 2017 |
Gabriella.
Maradjunk a B-tervnél: előszőr valakivel vizsgáltassa meg, hogy mi lehet a gond, azután jöhet az a kérdés, hogy mi lehet a megoldás. Optimális esetben egyszerre választ kap mindkét kérdésre.
_

Az üzenet feladója: Gabriella | Dátum: May 18, 2017 |
Tisztelt Doktor úr! Sajnos nincs lehetőség szaunázàsra. Van esetleg más módszer? Köszönöm
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: May 13, 2017 |
Kedves Gabriella!
Próbálja ki, hogy segít-e ha szaunázik egy fél órát. Ha javul a helyez, akkor nincs teendő. Ha változatlan, akkor mutassa meg magát valahol.
_

Az üzenet feladója: Gabriella | Dátum: May 12, 2017 |
Tisztelt Doktor úr! 37 évesen két gyermek szülése után néha előjön borsónyi aranyerem, különösebb problémám nincs vele szerencsére. Viszont pár napja nyomást érzek a végbélben szinte folyamatosan, ilyen még nem volt eddig (nincs kívül az a kis csomó most). Tanácsot szeretnék kérni, mi a teendőm ezzel? Esetleg szükséges kivizsgálás? Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Gabriella
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: May 9, 2017 |
Kedves Gyuri!
A fruktóz felszívódási zavara veleszületett betegség, melyet egy enzim hiánya okoz. Valódi felszívódási zavarban nincs sok mese: kerülni kell a fruktóz, és szacharóz fogyasztását. Íme egy hasznos összefoglaló a témában:

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/specialis_etrendek/cikkek/fruktozintolerancia_es_malabszorpcio/20140711110903

Ha eddig viszont működött az enzim, akkor az felnőtt korban nem tűnik el. Kóros hidrogén-kilégzési tesztet produkálni úgy lehet, hogy a stresszes életvitel miatt renyhébben működnek a belek, ezért a vastagbelekből menetiránnyal szemben "visszaterjednek" baktériumok a vékonybélbe, és ott lakmároznak a még fel nem szívódott szénhidrátokból, amit a hidrogén-kilégzési teszt megmutathat. Ezt nevezik kontaminált vékonybél szindrómának. (Alábbi linken erről írnak.) Ez esetben (a probiotikumok mellett) valóban helye lehet mindenféle stressz-kezelő praktikának, mert véleményem szerint az alapvető baj itt az a stressz, ami megzavarja a normális, előre haladó bélműködést.

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/belgyogyaszat/cikkek/a_kontaminalt_vekonybel_szindroma_jelei/20170215094041?autorefreshed=1

_

Összes bejegyzés: 2097
(Időrendben) előző oldal >> Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 >>
 

Várom kérdését, észrevételét, megjegyzését!

Az Ön felhasználói neve:

Hozzászólás:

Kérem gépelje be a fenti biztonsági kódot:
_

Az oldal elejére

Vissza a weboldalakhoz.

Vissza a betegtájékoztatókhoz.


Guestbook Powered by GuestFriend