www.vastagbel.hu - Vendégkönyv.

Alább várok minden észrevételt, javaslatot a weboldalakkal kapcsolatban.

Elégedett a szolgáltatásaimmal? Itt jelezheti. Elégedetlen? Jöhet a vizes lepedő, hadd tanuljak belőle.

Észszerű kereteken belül szakmai jellegű kérdésekre is próbálok válaszolni.

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Aug 17, 2017 |
Kedves Margit!
Távdiagnózis, és távgyógyítás csak az Echo TV-ben működik. Egy netes levélváltásban semmi sem állítható biztonsággal.
_

Az üzenet feladója: Margit | Dátum: Aug 16, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon kis mértékű vérzés (1 mm körüli élénkvörös pötty székletürítéskor a WC-papíron; széklet nem véres) is indokolttá teszi a végbél/vastagbél kivizsgálását, tükrözését, vagy erről biztonsággal állítható, hogy csak felszíni hámsérülésről van szó? Köszönettel: Margit
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Aug 14, 2017 |
Kedves Dániel!
Egy általános (orvosi) sebészeti vizsgálat segíthet, mert más tapintása van a zsírszövetnek, és a mirigyállománynak. Ha ez nem elég, akkor lágyrész-UH vizsgálatra van szükség. Első lépésként esetleg beszéljen háziorvosával.
_

Az üzenet feladója: Dániel | Dátum: Aug 13, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!
Láttam a szolgáltatásai között az általános sebészeti eljárások közül az emlődaganatok kezelését. Az én kérdésem erre vonatkozna, eltérően a legtöbb kérdéstől.
23 éves férfi vagyok, és arról szeretnék érdeklődni, hogy ginekomasztia gyanújával mikor érdemes orvoshoz fordulni, van-e valami amivel eldönthetem, hogy valójában csak zsírszövet, vagy tényleges mirigyes állomány szaporulatról van szó? (Bocsánat ha pontatlanul fogalmaztam)
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Aug 10, 2017 |
Zsolt: allergiát minden okozhat. Cseréljen probiotikumot, vagy hagyja el.

Réka: sajnálom a félreértést. (Nem neuropátia. Neuroterápia.)

Ági: dietetikus segítségét javaslom. Olyat is hallottam már, aki biorezonanciás felmérés alapján kapott személyre szóló étrendi javaslatot, és javult.

_

Az üzenet feladója: Ági | Dátum: Aug 8, 2017 |
Kedves Doktor Úr!
Hónapokkal ezelőtt olvasgattam az írásait. Reumatoid Artritiszt diagnosztizáltak nálam egy éve. Még szenvedek, még nem talált meg a nekem szóló gyógyszer. Még nem azonosultam a betegséggel. Ha nem fáj, ha tudok mozogni, akkor azonnal távolinak tűnik az RA. Nem tudom felidézni a fájdalmat, nincs meg az agyamban a "mintázat".Ettől függetlenül érzem, hogy valamit nekem is kell tennem a gyógytornán, úszáson kívül.
Pár éve refluxot diagnosztizáltak nálam, rekeszizom sérvvel. Gyógyszerek helyett "kiedrítettem", hogy a mák és a fokhagyma (stb.) az, amit el kell kerülnöm. Ésszerű határokon belül egészségesen étkezek. Most mégis arra gondoltam, hogy utána nézek, hogy milyen kapcsolat van az RA és a táplálkozás között. Nagyon ellentmondásos dolgokat találtam. Ne egyek gabonát, hüvelyeseket, paradicsomot, burgonyát? Másutt szorgalmazzák a burgonyát. Omega 3? Nem tudom, hogy mi van a kapszulákban. Helyette lenmagot, halat, tőkehalmájat eszem.Nem szeretnék egész nap a táplálkozással foglalkozni, de szívesen kipróbálnék egy olyan RA-s étrendet,ami mögött van valamilyen konszenzus.Tud segíteni?
_

Az üzenet feladója: hajreka | Dátum: Aug 8, 2017 |
Kedves Doktor Úr!
Köszönöm válaszát. Tévesen értelmeztem az Ön oldalán ismertetett neuropátiás eljárást. Azt hittem, talán az én esetemben is segíthet.
Másfelé próbálkozom tovább.
További sikeres munkát kívánok.
Üdvözlettel: Réka
_

Az üzenet feladója: Zsolt | Dátum: Aug 8, 2017 |
Tisztelt Dr. Úr! Érdeklődnék, hogy a Protexin IBS florea kapszula okozhat-e allergiát? Ma vettem be először, és 2 óra múlva kiütéseim lettek, meg csípő érzés. Vehetek be még belőle? Nem biztos persze, hogy attól lett. Köszönöm! 35 éves férfi.
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Aug 8, 2017 |
obede: Amennyiben néhány hét alatt nem tűnik el, akkor kontroll vizsgálat, és esetleg szövetminta vétele lehet szükséges.
_

Az üzenet feladója: obede | Dátum: Aug 8, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!
Éreztem egy csomójellegű plusz szövetet a végbelem legkülső részén (zárógyűrűn kívül).
Elmentem sebészhez, aki azt mondta, hogy végbélrepedés. Na most eléggé meglepődtem, hiszen ha jól tudom annak azért az általában nagyon tud fájni. Azt mondta ő is (miután meg is nyomkodta), hogy ilyet még nem látott, hogy ez valakinek nem fáj. Írt fel kúpot, meg kenőcsöt.
Érdemes lenni még bármilyen irányba elmozdulnom?
Köszönöm a válaszát
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Aug 5, 2017 |
nagyon
_

Az üzenet feladója: vtx | Dátum: Aug 4, 2017 |
Kedves Zoltán!

Az ön tapasztalata alapján mennyire gyakori az IBS ha fájdalom, görcs, székrekedés, hasmenés közül egyik sem jelentkezik? Csak puffadás van
illetve diszkomfort érzés.
Válaszát előre is köszönöm!
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Aug 4, 2017 |
Kedves Réka!
A leírtak alapján nincs miről "beszélgetnünk". Az infektológust érdemes lenne ismét felkeresni, és a széklet-tenyésztést megismételni. Amennyiben a Campylo-fertőzés kiújult, ő tudja megfelelően kezelni. Amennyiben nincs új fertőzés, a panaszai azonban megmaradtak, úgy a fertőzéshez csatlakozó IBS-betegek népes táborába váltott jegyet. Ha a panaszaival képtelen együtt élni, akkor nem Békéscsabát érdemes megcélozni, hanem egy helyi pszichológust.
_

Az üzenet feladója: Szécskai Béláné | Dátum: Aug 3, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm szépen gyors és megnyugtató válaszát.

Magdolna
_

Az üzenet feladója: hajreka | Dátum: Aug 3, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr! Relfux miatt 3 évig szedtem a PPI-t, amit hónapokkal ezelőtt abbahagytam. Majd' egy éve küzdök egy nyavalyával, és még nem látom a végét. Tavaly szeptemberben kezdődött. Reggel üres, beesett hassal, étvágytalanul, kiszáradva ébredtem. Napi egy, laza, néha hígabb székletem volt. Ami ijesztő volt, az a gyengeség, és a fogyás. Kb másfél hét alatt elmúlt, a háziorvosom pszichésnek vélte. Októberben újrakezdődött. Ekkor mentem el infektológushoz, és mindhárom székletmintából campylobacter tenyészett ki. Normixot kaptam 2x1-et egy hétig. 2 hét alatt jobban lettem. 2-3 hónapig "csend" volt, csak erős vastagbél görcseim voltak, amit nőgyógyászati problémának véltem, de nem találtak semmit. Idén februárban ismét rosszul lettem, gyengültem, fogytam, éjszaka, ha ki kellett mennem, leizzadtam utána, a bélkorgás miatt nem tudtam aludni. Továbbra is napi egy laza székletem volt. A gaszztoenterológus IBS-t diagnosztizált, görcsoldót, puffadásgátlót írt. A fogyás, gyengeség okáról nem nyilatkozott. Csináltattam glutén, és laktóz vértesztet, a laktóz pozitív, a glutén negatív lett. Márciusban új gasztronterológushoz kerültem, aki megállapította, hogy kontaminálódott a vékonybelem, valószínűleg a campylobacter fertőzés miatt. A kilégzéses teszt is ezt igazolta. Az első antibiotikum kúra nem hozott eredményt, szinte rosszabbul lettem tőle. Közben elkezdtem egy szénhidrát mentes diétát, ami úgy néz ki, használ. Májusban a helikobakterre kaptam egy antibiotikum/savcsökkentő kúrát, amitől a tüneteim enyhültek. Július elején a kilégzéses eredményeim jobbak lettek, jobban is éreztem magam, a súlyom is gyarapodott 1-3 kilót. (Előtte összesen 8-at fogytam). Kaptam egy "utolsó" antibiotikumot, hogy minden rendben legyen. 3 nappal ezelőttig rendben is volt. Azóta megint korognak a beleim éjszaka, lazult a székletem, gyengülök, fogytam 1 kilót, nem tudok aludni, száraz a szám (főleg reggelre)reggel hányingerem van. Étkezés után mindig megfájdul a köldököm magasságában a hasam. Valószínűleg az idegeskedés se tesz jót, mert nagyon kiborultam, hogy még mindig vissza tudok esni.
Ha visszamegyek a doktornőhöz (akiben mindezek ellenére bízom, mert sok embert kigyógyított ebből a nyavalyából (bár, minden ember esetében más), újabb antibiotikum/probiotikum kúra vár, amiben, ezek után nem tudom, bízhatok-e. Sajnos elég messze lakom Békéscsabától (Baján), és még nem találtam ki, hogy tudok eljutni Önhöz, hogy a teljes kezelést végig csináljuk. Ön azt írta az oldalán, hogy esetenként egy hosszabb megbeszélés is elég lehet.
Nagyon szeretnék ettől megszabadulni, mert nagyon rossz az életminőségem.
Foglalkozik ezzel a módszerrel valaki közelebb is?
Mikor tudnék Önhöz eljutni, és Ön szerint használhat-e egy kezelés, és fegyelmezett diéta, illetve stressz kezelés.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Réka
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Aug 2, 2017 |
Tisztelt Szécskai Béláné!
Nincs módomban felülbírálni kezelőorvosának véleményét. Pár hónapos savcsökkentő-kezeléssel semmit nem kockáztat.
_

Az üzenet feladója: Szécskai Béláné | Dátum: Aug 2, 2017 |
Tisztelt Doktor Úr!
Megállapították, hogy refluxom, gyomorhurutom és Helicobacter fertőzésem van. A gyomorfal számos helyen felmaródott.
Kérdésem, hogy az egy hetes antibiotikummal kombinált kezelést követően szükséges-e a savcsökkentőt szednem?
Nincs gyomorégésem - a tükrözés előtt sem volt- és nem fáj semmim.
Állandóan savanyúságot kívánok, inkább úgy érzem, hogy kevés a savam.
A gasztroenterológus ragaszkodik a savtúltengéshez és a savcsökkentő szedéséhez.

Szíves válaszát előre is köszönöm:
Magdolna
_

Az üzenet feladója: kivancsifancsi | Dátum: Jul 24, 2017 |
Tisztelt Dr Úr,

Az utóbbi hetekben elkezdett viszketni a végbélem környéke, borzasztóan puffadok fokozodott a gázképződésem, és rossz a közérzetem. Candidám van ez nem tudom szerepet játszat-e a tünetekben. Tavaly november óta diétézom bár mostanság kicsit lazábban vettem, de korábban mindig nőnógyászati problémákat okozott a gomba, igy ezzel most nem tudok mit kezdeni. Tisztában vagyok vle hogy igy látatlanban nem tud pontos diagnozist felállitani, de mégis mire utalhatnak a tüneteim?
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Jul 15, 2017 |
Kedves látogatóim!
Augusztusig szabadságon vagyok.
Szűcs Zoltán
_

Az üzenet feladója: szucsdr | Dátum: Jul 15, 2017 |
Tünde: UH leletre mem alapozunk antibiotikumot. Tovább kell vizsgálni.
_

Összes bejegyzés: 2132
(Időrendben) előző oldal >> Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 >>
 

Várom kérdését, észrevételét, megjegyzését!

Az Ön felhasználói neve:

Hozzászólás:

Kérem gépelje be a fenti biztonsági kódot:
_

Az oldal elejére

Vissza a weboldalakhoz.

Vissza a betegtájékoztatókhoz.


Guestbook Powered by GuestFriend